Proj Overview

A medical device company recently built a new 300,000-ft2 headquarters in Naples, Fla., to replace its outgrown and outdated space. A new six-story parking structure containing 1400 parking spaces was almost surgically connected to the new administration building. The office structure cantilevers over the top of the parking structure and bears on the precast concrete columns transferring those loads through the structure.

Read more about this project in the Summer 2020 issue of Ascent.

 

Awards
There are no records.
Project Team

Designer

Leo A. Daly

Engineer

TLC Engineering

Contractor

DeAngelis Diamond

Owner

Arthrex

Precast Concrete Producer

Metromont

Key Project Attributes

  • Corporate headquarters’ precast concrete parking structure includes an architectural white finish for aesthetics
  • Hefty 30 × 30-in. precast concrete columns support the steel columns
  • Complex schedule required much of the work to be done simultaneously.

Project/Precast Scope

  • 1400 spaces
  • 476,135 sf
  • Low water-cement ratio for concrete mix to withstand harsh coastal environment.